اصلی ترین عوامل موثر در افزایش تمرکز برای کنکوری ها

ساخت وبلاگ

 

 

تمرکز  عامل مهم و تاثیر گذار

 

چه موارد غذایی به افزایش تمرکز کمک می کنند؟

 

قبل از صحبت در رابطه با مواد غذایی شاخص، شاید باید به این نکته توجه کنیم که بهتر است داوطلبان در ابتدای سال تحصیلی با یک آزمایش خون از وضعیت آهن، ویتامین D و تیروئید خود آگاه شوند.

 

کم خونی از شایع ترین عارضه هایی است که در دانش آموزان می تواند موجب اختلال در یادگیری و حافظه، خستگی و سردرگمی شود که با مصرف مکمل در کنار رژیم غذایی غنی از آهن به راحتی درمان می شود.

 

کمبود ویتامین D یکی دیگر از عارضه های شایع در گروه سنی نوجوانان است که تاثیر مستقیم بر سلامت سلول های مغزی و کیفیت حافظه دارد. افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند معمولا فاموشکار شده و حافظه ی کوتاه مدت و به تبع آن حافظه بلند مدت آن ها نیز دچار اختلال می شود. قرار گرفتن در معرض نور خورشید خصوصا در فصل تابستان و یا استفاده از مکمل ویتامین D با تجویز پزشک یا متخصص تغزیه می تواند سطح این ویتامین را در بدن به سطح سرمی مطلوب رسانده و از عوارض آن جلو گیری کرد.

 

اختلال در هورمون های تیروئیدی و بعضا کم کاری یا پرکاری تیروئید هر کدام عوارض خاص خود را بر عملکرد مغز و حافظه دارند که درمان آن می تواند بسیار موثر باشد.

 

علاوه بر مواردی که ذکر شد مغز انسان برای حفظ کارایی بالا نیاز به انواع ویتامین ها و مواد مغذی متفاوت دارد که کمبود هر یک از آن ها می تواند در بازدهی ذهنی تاثیر به سزایی داشته باشد.

 

در ادامه مواد غذایی را معرفی می کنیم که غنی از مهم ترین مواد مغذی برای تمرکز است.

1.منابع امگا 3 : ماهی های روغنی(ماهی های چرب) ، دانه ها چرب

 

ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ماهی ساردین، شاه ماهی و ماهی تن سرشار از امگا 3 هستند که در افزایش تمرکز بسیار تاثیر گذار است. از منابع گیاهی امگا 3 نیز میتوان به دانه سویا، تخم کتان و انواع آجیل اشاره کرد. هر چند که میزان امگا3 در آن ها بسیار کمتر از منابع حیوانی است. تنها منبع گیاهی که گزارش شده به میزان ماهی سالمون دارای امگا 3 است گیاه خرفه است. جالب است بدانید خرفه در ایران یک گیاه خود رو است که معمولا به عنوان علف در سبزی خوردن دور ریخته می شود اما سرشاز از امگا 3 است.

 

آیا می دانید پانسیون مطالعاتی چیست و چه تفاوتی با سالن مطالعه دارد؟​

 

2.شکلات تلخ

شکلات تلخ دارای نوعی آنتی اکسیدان ها است که در خون رسانی به مغز و همچنین فعالیت نورون های بخش حافظه و یادگیری بسیار موثر است. منظور از شکلات تلخ درصد بالای 75 درصد است و شکلات های عادی و شیرین مدنظر نیست.

 

3.انواع توت ها

توت فرنگی ، توت سیاه، بلوبری و حتی توت خشک دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند که موجب بهبود ارتباطات سلول های مغزی و افزایش کارکرد مغز می شوند.

 

4.انواع دانه ها

تخم آفتاب گردان، برنج قهوه ای، بلغور گندم و جو، آجیل سرشار از ویتامین E هستند که به سلامت و حفاظت از سلول های مغزی کمک می کند و از تخریب آن ها جلوگیری می کند

 

5.بادام زمینی

بادام زمینی دارای انواع چریی های غیر اشباع و پروتئین است که میتواند در بالا نگه داشتن کارکرد مغز نقش کلیدی ایفا کند

 

6.تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از فولیک اسید و ویتامین های گروه ب مانند ب6 و ب12 است که از کم خونی جلوگیری کرده و واکنش پذیری مغز را افزایش داده و سبب هوشیاری و افزایش تمرکز می شود

 

7. کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است که سلامت مغز را تضمین و موجب افزایش عملکرد نورون های مغزی می شود

 

8.کندر

نتایج تحقیقات نشان از این دارد که گیاه کندر در افزایش تمرکز و عملکرد مغز، از بین بردن بی حوصلگی، افسردگی و اضطراب و همچنین بهبود وضعیت خواب فرد بسیار تاثیر گذار است. عصاره ی کندر را می توان به صورت شربت از داروخانه تهیه کرد.

 

استفاده از مکمل های غذایی ایراد چندانی ندارد اما توصیه می شود ترجیحا به جای استفاده از مکمل با استفاده از تغذیه سالم مواد مورد نیاز برای بدن را تامین کرد.

 

کامل ترین برنامه غذایی برای افزایش تمرکز در پانسیون مطالعاتی فرهنگ 

 

توصیه های تکمیلی

 

 

1.برنامه غذایی منظم و متعادل داشته باشید:

 

داشتن 3 وعده کامل غذایی و 2 الی 3 میان وعده در طول روز با رعایت تعادل در استفاده از تمامی گروه های غذایی از جمله واجبات است. علاوه بر این اختصاص یک زمان بندی منظم و واحد برای هر یک از وعده های غذایی بسیار ضروری است. همچنین باید به یاد داشت که در هنگام صرف غذا تمرکز فرد باید صرفا معطوف به غذا باشد به همین دلیل در هنگام غذا خوردن از کار با موبایل و یا تماشای تلویزیون پرهیز کنید.

 

2. مصرف مایعات را در طول روز بسیار جدی بگیرید:

علاوه بر اینکه مصرف مایعات فراوان تاثیر مستقیم بر عملکرد مغز و حافظه دارد، می تواند تا حدی از عوارض کم تحرکی سال کنکور جلوگیری کند. یکی از این عوارض یبوست است که مصرف آب فراوان و سبزیجات می تواند از بروز آن جلوگیری کند. به علاوه دمنوش گل محمدی بسیار در درمان این عارضه موثر است.

 

یکی دیگر از دلایل ایجاد یبوست کمبود منیزیم است که با رژیم غذایی درست و مصرف مکمل منیزیم که به صورت قرض جوشان است بهبود یابد.

 

3.در برنامه خود فعالیت سبک و منظم را بگنجانید:

15 دقیقه پیاده روی و یا نرمش روزانه می تواند موجب شادابی و کاهش استرس و همچنین جلوگیری از عوارضی مانند یبوست شود.

 

4.به میزان کافی بخوابید:

خواب یکی از مهم ترین عوامل در تثبیت مطالبی که در طول روز خوانده اید در حافظه است. علاوه بر این عملکرد مغز و حافظه کاملا تحت الشعاع میزان استراحت شبانه شماست. هرچه در طول شب خواب مفید تری داشته باشید در طول روز بازدهی شما در مطالعه و یادگیری و به خاطرسپاری مطالب بهتر است. ممکن است استفاده بیش از انداره از کافئین یا استرس موجب اختلالات خواب در شما شود. برای بهبود این وضعیت به جای استفاده از آرامبخش های متعدد که ممکن است ایجاد وابستگی کنند، از مکمل ملاتونین استفاده کنید.

 

5.در هنگام خستگی استراحت کنید و با استفاده از نوشیدنی های کافئین دار از بیدار نگه داشتن خود بپرهیزید.

 

هرچه از تحصیل در دانشگاه های ترکیه و آزمون یوس می خواهید بدانید

pansiyonmotaleati12...
ما را در سایت pansiyonmotaleati12 دنبال می کنید

برچسب : یوس,پانسیون مطالعاتی,آکادمی فرهنگ,کنکور, نویسنده : pansiyonmotaleati12 pansiyonmotaleati12 بازدید : 209 تاريخ : پنجشنبه 7 اسفند 1399 ساعت: 23:33